Quantcast
Channel: ÇözümPark
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4130

SCCM 2012 - Advanced Query Management Bölüm 2

$
0
0

 

İkinci yazımızla query management konumuza devam ediyoruz. En son makalemizde genel anlatım ve simple querylerden bahsettik. Bu yazımızda genel seçeneklerden tekrar bahsetmeden hemen diğer kriterlerle devam edeceğiz. Bu makaleye geçmeden önce 1nci bölümü okumanız gerekmektedir. Bir önceki makalemizden devam ediyoruz ve list of values seçeneğine geçiyoruz. Aşağıda görüntülendiği gibi list of values seçeneği birden fazla değeri bi query içinde tanımlamayı sağlar. Aşağıda yeni bir query oluşturuyoruz.

 

List Of Values

 

 

image001

 

 

Ardından edit query statement ile devam ediyoruz, general kısmını önceki makalede anlattığımız için tekrar üzerinden geçmeden criteria kısmı ile devam ediyoruz. Aşağıda görebileceğimiz gibi.

 

 

image002

 

 

kriterler kısmında yeni seçeneği ile devam ettikten sonra aşağıda değerleri seçiyoruz.

 

 

image003

 

 

List of values seçtikten ve add/remove programs – display name sonrası bu değerin ne şekilde aranacağını operator kısmından seçiyoruz ve envanter içinden seçmek için values kısmına geliyoruz ve istediğimiz değerleri giriyoruz.

 

 

image004

 

 

Sonuçlarımıza bakalım.

 

 

image005 

 

 

Null Value

Bu kısımda bir obje özelliğini boş bir değere karşılık gelip gelmemesi ile değerlendirebiliriz. En iyi örneklerden biri şu olabilir, ipv6 değerine sahip olan pcleri bulmak için ipv6 değeri boş olmayanları getirmek gibi. Örneğimize bakalım.

 

 

image006

 

 

Sonuçlarımıza bakalım.

 

 

image007

 

 

Prompted Value

 

query için bir değer girmemiz gereken durumlarda kullanabiliriz. Örnek olarak farklı kullanıcıların hangi istemci ve sunucularda oturum açtığını bulmak için bir query yazabiliriz. Bu query için her seferinde farklı bir kullanıcı girebiliriz. Örneğimizi görelim.

 

 

image008

 

 

Ardından query tarafında bir f5 yapmamız yeterli, kullanıcı adını giriyoruz.

 

 

image009

 

 

Ve sonuçlar

 

 

image010

 

 

Attribute Reference

Burada amaç karşılaştırmalı olarak değerler arasında eşleşme yapmayı sağlar. Örnek, ram miktarları aynı olan pcleri bulmak gibi.

 

 

image011

 

 

Tabi ki sonuçlarda ram miktarını görmek için aşağıdaki gibi sutün olarak ram miktarını seçmek de gerekir.

 

 

image012

 

 

Ve sonuçlar

 

 

image013

 

 

Subselected Values

 

önceden oluşturulan bir query ile düzenlenmekte olan bir query içerisindeki değeri karşılaştırmak için kullanılır. Mesela 4gb ve üzeri miktarda ram bulunan istemcileri listeyen bir query yazdik ve daha sonra bu query içerisinden aynı zamanda boşta ram miktarını sorgulamak istiyoruz, ram miktarı değerini daha önce yazilan 4gb ram bulunan sorgusunun icinde arayabiliriz. Aşağıda simple value kullanarak 4 gb ram olan istemcileri bulduktan sonra yeni bir query yazarak boştaki ram miktarını sorguluyoruz.

 

 

image014

 

 

Burada browse seçeneği ile önceden yazılmış bir query seçerek içinde arama yapabiliriz.

 

 

image015

 

 

Buraya kadar tüm query seçeneklerine göz atmış olduk ve bir sonraki makalemizde yazmış olduğumuz kuralların kendi aralarındaki ilişkilerinden bahsedeceğiz. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4130

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue