Bu yazımızda collection özelliklerinden bahsetmeye devam edeceğiz, bir önceki makalemizde query rule lardan bahsetmiştik. Şimdi diğer özelliklerden bahsedeceğiz. Collection özelliklerinden devam edecek olursak; Scheduling ile devam edebiliriz. Collection üzerinde bulunan scheduling yani zamanlama sql veri tabanından hangi aralıklarla verilerin alınacağını belirler
Yukarıda görüntülendiği gibi schedule tabını seçtiğimizde gelişmiş seçeneklere sahibiz, her ayın ilk Pazartesi günü saat sabah 9da gibi.
Power Management
Aslında farklı bir makale konusu olarak işleyecek olsak ta genel olarak bu makalede de yer vereceğiz. Bu özellik sayesinde ortamda bulunan sistemlerin güç ayarlarını toplu olarak yapabiliriz, aşağıda görüntülenen ayarlar default ayarlardır ve değiştirilemez.
Değiştirmek için aşağıda bulunan custom ayarlar seçilir.
Ardından gereken seçenekler düzenlenir.
Deployment
Bu tab sayesinde collection üzerine hangi yazılım, güncelleştirme, yapılandırma dağıtılmış görebiliriz.
Maintanance Windows
Bu kısımda yer alan scheduling sayesinde belirlenen zaman aralığında yazılım dağıtımının ilgili collection üzerine yapılabilmesini, diğer zamanlarda ise yapılmasını engelleyebilmeyi sağlar.
Out of band
Bu özellik sayesinde istenen bilgisayarların uzaktan açıp kapatma işlemlerini yapabiliriz, tabiki buda farklı bir makale konusu, ethernet ayarları, sccm rolleri, network portları gibi birçok gereksinimimiz bulunmakta.
Distribution Groups
Bu özellik sayesinde lokasyon bazlı bir collection açıp (Query rule ile bunları yapabilirsiniz, makale serilerine göz atınız) bu collectiona o lokasyonda bulunan sccm sunucularından oluşan distribution grupları assign ederek bandwidth yönetimi sağlayabilirsiniz (Bandwidht yönetimi için kapsamlı makalemizi inceleyebilirsiniz)
Security
Bu kısımda diğer makalelerde uzunca anlattığımız bir konu, bu collection üzerinde hangi kullanıcı neler yapabilir bunu görüntüleyebiliriz.
Alerts
Bu özellik sayesinde istemcilerde varsayılan olarak konsolda görüntülenmeyen (Alerts tabında) bazı spesifik durumlardan haberdar olmak için kullanılabilir.
Mesela bu collection üzerine bir konfigürasyon gönderdik ve amacımız Registry anahtarları kullanarak bir değeri saptamak ve bu değer uygun değilse değiştirmek. Bu durumda karşı tarafta bulunan pclerde bu registry key bazı durumlarda değiştirilemeyebilir(firewall, agent sorunları, yetki sorunları gibi), bu durumda remedation yani istenen konfigürasyona eşleştirme belirlenen yüzde kadar düşük kalırsa alarm alınması sağlanabilir(Ayrıntılar için ilgili makaleye bakınız)
Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.