RemoteApp Deneyimleri makale serimizin ilk bölümünde RemoteApp nedir, sürümler arası gelişimini özetlemiştik. Makale serimizin bu bölümünde Windows Server 2012 ile birlikte gelen Quick Session Collection kurulumunda ki RemoteApp deneyimini inceleyeceğiz ve dağıtılan RemoteApp Programslarının yapılandırma bilgilerini paylaşacağız.
Quick Session Collection özelliği Windows Server 2012 ile birilikte RDS servislerine eklenmiş ve R2 ile birlikte devam eden RDS kurulum seçimidir. Bu kurulum seçimini yaptığımız zaman RDS servislerinin temel rolleri tek bir sihirbaz ile kuruluyor, collection yapılandırılıyor ve RDS sunucusu üzerinde bulunan temel windows uygulamaları RD Web Access üzerinden yayınlanıyor. Quick Session Collection kurulumu tamamlandıktan sonra hiç bir özel yapılandırmaya ihtiyaç duymadan RemoteApp teknolojisi kullanılmak üzere hazır durumdadır. RemoteApp uygulamalarının RD web Access üzerinde görünümünü yukarıda görmektesiniz.
Quick Session Collection kurulumu sonrasında RDS servislerinin son kullanıcılarımızın kullanması için hazır duruma getirdiği temel windows uygulamalarını Remote Desktop Services yönetim arayüzünde görebilmektesiniz.
Quick Session Collection kurulumu ile dağıtılan bu uygulamaları, standart kurulumda yaptığımız gibi düzenleyebilir, değişiklikler yapaibilir ve programı kaldırabiliriz. Bu makalemizde bu işlemlerin özetini paylaşacağız ve ilerleyen makalelerimizde detay ve kullanım senaryolarını paylaşacağız.
RemoteApp Programs bölümünde görülen bir uygulamayı düzenlemek için üzerinde sağ tuş \ edit butonu ile değişiklikler yapabilmekteyiz.
Dağıtılan bir uygulamayı düzenlemek istediğimiz zaman karşımıza gelen ilk bölüm General bölümüdür. Bu bölümde RemoteApp program name bölümünde uygulamanın ismini değiştirebiliriz, Show the RemoteApp program in RD Web Access bölümünde yes ve no seçimi ile RD Web Access üzerinde görünmesini veya görünmemesini sağlayabiliriz ve en son RemoteApp program folder bölümü ile uygulamalarımızı RD Web Access üzerinde oluşturduğumuz bir klasörün içinde barınmasını sağlayabilir veya bu bölümde yeni bir klasör oluşturabiliriz.
Parameters bölümünde uygulama çalıştırıldıktan sonra uygulama ile birlik çalışacak bir script belirleyebiliriz. RemoteApp Deneyimleri Bolum 5 RemoteAPP Parameters Girilmesi makalemizde bu bölümü detaylı olarak inceleyeceğiz. Windows tabanlı olmayan bir çok özel uygulamada bu bölüm kullanılmaktadır.
User Assignment bölümünde RDS sunucumuz üzerinde dağıtmış olduğumuz uygulamalara hangi kullanıcı görebilir ve kullanabilir izinlerini verebilmekteyiz. RemoteApp Deneyimleri Bolum 7 User Assigment Yapılandırılması makalemizde bu bölümü detaylı olarak inceleyeceğiz.
File Type Associations bölümünde son kullanıcılarımızın yerel bilgisayarında barınan dosyaların RemoteApp uygulamaları ile otomatik olarak çalıştırılmasını gerçekleştirebilmekteyiz. RemoteApp Deneyimleri Bolum 16 File Type Associations Yapılandırılması makalemizde bu bölümü detaylı olarak inceleyeceğiz.
Makale serimizin bir sonraki bölümünde RemoteApp Deneyimleri Bolum 3 Quick Session Collection Uygulamaların Kaldırılması (Unpublish RemoteApp Programs) nı inceleyeceğiz.