Quantcast
Channel: ÇözümPark
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4130

SCCM 2012 R2 ile Office 2013 Dagitiminin yapilmasi

$
0
0

 

Bu yazımda sizlere System Center Configuration Manager 2012 R2 üzerinde istemcilerimize Office 2013 dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tabiki dağıtımı gerçekleştirmeden önce Office 2013 dağıtımını gerçekleştirebilmek için hazırlayacağız.

Office 2013′ ü hazırlıyabilmek için Office 2013 Administrative Template and Office Customization Tool aracımızı indirmemiz gerekiyor. Aşağıda ki link üzerinden Office Customization Tool’ umuzu indirebilirsiniz.

 

Download : http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35554

Öneri : Ön hazırlık olarak Office 2013 dosyalarınızı Multimedya DVD’si üzerinden koylayarak dağıtımını yaptığınız diğer uygulamaların bulunduğu ortak bir lokasyonda office 2013 için bir folder oluşturarak içerissinde barındırın ve paylaşıma açın. Böylelikle dağıtım yaptığınız uygulamaların ortak bir lokasyonda barındırılması işinizi kolaylaştıracaktır.

Artık Office 2013′ ü dağıtım için hazırlamaya başlıyalım. Office Customization Tool’ umuzu kurmaya başladığınızda sizden Office uygulamanızın bulunduğu path’ i isteyecektir. Bu path i Office 2013 içerisinde bulunan X64 klasörü olarak gösterilmesi gerekiyor. Bu işlemleri yaptıkdan sonra yapılandırma işlemlerimize başlıyoruz.

 

clip_image002

 

Office 2013 yapılandırmamıza başlamak için Command Prompt üzerinde setup.exe /admin komutunu çalıştırmalısınız. Böylelikle yapılandırma işlemine başlıyoruz.

 

clip_image004

 

Daha önceden oluşturduğunuz bir özel kurulum file’ ınız var ise Open diyerek onun üzerindede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat benim böyle bir kurulum dosyam olmadığından Create diyerek yeni oluşturuyorum.

 

clip_image006

 

Microsoft Office Customization Tool üzerinden Office 2013 uygulamamız için gereken ayarlamaları yapacağız. Burada ilk öncelikle Install location and organization nameadımına geliyoruz. İlk alan Default installation path de uygulamanın nereye kurulacağını belirliyoruz. Bu alan default olarak ProgramFiles folder olarka gelmektedir. Ben bir değişiklik yapmıyorum.

Organization name kısmında organizasyonunuzun ismini giriyoruz.

 

clip_image008

 

Licensing and user interface adımında kurulum sırasında gereken lisans sözleşmesi ve ürün anahtarını belirtmelisiniz. İlk seçenek olan KMS Client Key seçeneğini seçerseniz ortamda KMS Lisans Sunucunuzun bulunması gerekmektedir. Ortamınızda KMS Sunucunuz bulunmuyor ise MAK lisanslama modelini seçmelisiniz. Böylelikle ürün anahtarını girmeniz gerekmektedir.

Kullanıcı lisans sözleşmesini otomatik olarak onaylı hale getiriyoruz. Bunun için I accept the terms in the License Agreement kutucuğunu işaretliyoruz.

 

clip_image010

 

Dağıtım yaptığımız istemciler üzerinde önceden kurulumu yapılmış eski versiyonları bulunan Office uygulamaları için alınacak aksiyonları belirleyebiliyoruz. İsterseniz önceki sürüm office uygulamalarını kaldırta bilirsiniz. Bunun için gereken ayarlamaları Remove previous installations adımından gerçekleştirebilirsiniz.

 

clip_image012

 

Office 2013 kurulumumuz gerçekleştikten sonra istemci bilgisayarın reboot edilmesini genellikle istemeyiz. Bunun için birkaç parametre eklememiz gerekiyor. Bunun içinModify Setup properties adımında Add diyoruz. Burada girmeniz gereken parametreler Name kısmında SETUP_REBOOT ile Value kısmında NEVER yazmanız ve böylelikle OK diyerek ekliyoruz.

 

clip_image014

 

Kurulum tamamlandık dan sonra bildiğiniz üzere Trust Center penceresi gelmektedir. Bunu kapatmak isterseniz Modify user settings içerinden Microsoft Office 2013 >Privacy > Trust Center‘ a geliyoruz. Buradan Disable Opt-in Wizard on first run kısmında Enable hale getiriyoruz.

 

clip_image016

 

Hazırlıklarımızı tamamladık. Artk bunu kaydedetmeliyiz, fakat bu paketin kaydedileceği folder önemli bunun için Office 2013 kurulum dosyalarınızın içerisinde D:\office2013\x64\Updates klasörü içerine kaydetmelisiniz.

 

clip_image018

 

Artık Office 2013′ ümüzü paket haline getirmemiz gerekiyor, dağıtımını yapabilmek için. Paket oluşturmak için Software Library içerisinde bulunan Application Managemetaltında bulunan Application üzerinde sağ click yaparak Create Application diyoruz.

 

clip_image020

 

Application Wizard penceremizde General tabında Automatically detect information about this application from installation files seçeneğini işaretliyoruz.Type kısmında Windows Install (*.msi file) seçeneği seçilmelidir. Location kısmında en başta Office 2013 kurulum dosyalarımızın bulunduğu folder’ ı paylaşıma açmıştık. Browse diyerek X64\propuler.ww\proplusrww.msi
paketini göstermemiz gerekiyor. Gerekli ayarlamaları yaptıkdan sonra devam ediyoruz.

 

clip_image022

 

Import Information tabında application bilgilerinin belirtdiğimiz msi paketimize başarılı bir şekilde import edildiğini görebiliyoruz ve artık Next diyerek devam ediyoruz.

 

clip_image024

 

General Information tabında dağıtacağımız Office 2013 application’ ımızda barındıralacak uygulama bilgilerini belirliyoruz. Administrative categories kısmı default olarka boş gelmektedir. Ben bu application paketmi Essential Softwares grubuna dahil ediyorum.

Installation program kısmında oluşturduğumuz application ın yüklenebilmesi için gereken programı göstermeliyiz. Bu alan ilk başta belirlediğimiz proplusrww.msipaketi kurulum için gereken parametreleri ile birlikde gelmektedir. Bu kısımda bir değişiklik yapmıyoruz.

Install behavior kısmında Install for system seçeneğini seçerek ilerliyoruz ve application’ ımızı oluşturuyoruz.

 

clip_image026

 

Oluşturduğumuz Office 2013 application’ ımız üzerinde bir kaç ayarlama yapmamız gerekiyor, bunun için özelliklerine giriyoruz.

 

clip_image028

 

Özellikler penceremizde Deployment Types sekmemize geliyoruz. Burada oluşturduğumuz application msi paketimizi görüyoruz. Application ımızı seçiyoruz veEdit diyoruz.

 

clip_image030

 

Windows Installer Properties penceremizde Programs tabına geliyoruz. Burada application kurulumumuz için gereken parametreleri belirlediğimiz alandır. Bu kısımda kurulum sırasında çalıştırılacak olan programı belirtmeniz gerekiyor. Buda Office 2013 folder’ ımız içerisinde bulunan Setup.exe’ dir.

 

Tabiki kuruluma bir diğer ek işlem kaldırma işlemleridir. Bunun için bir Uninstall.xml dosyası oluşturmamız gerekmektedir.

 

clip_image032

 

İşte burada oluşturmanız gereken Uninstall.xml dosyası içerisinde bulunması gereken parametreler mevcut gereken Uninstall.xml dosyasını oluşturun, bu dosyayı kaydetmeniz gereken path \X64\ProPlusr.WW\ klasörü içerisidir.

 

Yukarıda Uninstall program kısmında belirtmeniz gereken parametre “Setup.exe /Uninstall ProPlusr /config. \ProPlusr.ww\Uninstall.xml” belirtdiğim bu parametreyi eklemelisiniz.

Bu işlemleri gerçekleştirdikden sonra bu işlemlerimizi OK diyerek tamamlıyoruz.

 

Bundan sonra ki adımlarda herzaman ki gibi dağıtımını yapacağımız Office 2013 Application’ ımızı ilk önce Distribution Point‘ imiz içinde eklememiz gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirdikden sonra Contents Status üzerinde eklendiğini kontrol etmelisiniz.

 

clip_image034

 

Monitoring içerisinde Content Status‘ e geldiğimizde Office 2013 application’ ımızın Distribution Pointimiz içerisine başarılı bir şekilde eklendiğini görüyoruz.

Bundan sonra Office 2013 Application’ ımızı kurulumun yapılacağı Device Collectionlara Deploy etmeniz gerekmektedir.

 

clip_image036

 

Deploy işlemini gerçekleştirdikden sonra Application’ ın üzerindede görebilirsiniz ki Deployment kısmında bir Device Collection üzerinde dağıtıldığını, artık dağıtımı yaptığımız client’ ımız üzerinde Office 2013 Application’ ımızın geldiğini görmemiz gerekiyor.

 

clip_image038

 

Client’ ımız üzerinde Software Center a geldiğimizde Office 2013 uygulamamızın erişilebilir uygulamalar kısmına geldiğini görebilirsiniz. Office kurulumumuzu gerçekleştirmek için application ımızı seçiyoruz ve Install diyoruz.

 

clip_image040

 

Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz client’ ımız üzerinde Office 2013 kurulumu gerçekleştirdik. Dilersenizki dağıtımını gerçekleştirdiğiniz client üzerinde otomatik olarak kurulsun, ozaman Deploy tanımlamalarını oluşturduğunuzda Deployment Settings kısmındaPurpose : Required olarak seçmeniz yeterlidir.

Umarım sizlere faydalı olacaktır…


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4130

Trending Articles


Mide ağrısı için


Alessandra Torre - Karanlık Yalanlar


Şekilli süslü hazır floodlar


Flatcast Güneş ve Ay Flood Şekilleri


Gone Are the Days (2018) (ENG) (1080p)


Yildiz yükseltme


yc82


!!!!!!!!!! Amın !!!!!!!!!


Celp At Nalı (Sahih Tılsım)


SCCM 2012 Client Installation issue