Os deploy serimizin bu makalesinde driver packages özelliklerine değineceğiz. Öncelikle bilmemiz gerekenler driver packages dosyaları muhakkak distribution point sunucularına başarılı bir şekilde gönderilmiş olmalıdır. Aksi taktirde istemciler bu dosyalara erişemeyeceklerdir. Bir diğer önemli nokta ise istemcinin ihtiyaç duyduğu tüm sürücülerin driver packages içerisinde olduğuna emin olmalıyız. Bunların dışında diğer önemli noktalara arayüz üzerinden değineceğiz.
Makalemin ilk iki bölümüne ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
En önemli ve birinci soru, driver packages özelliklerinde sata source dizininde dosyalar mevcut mu ?
Bir diğer önemli nokta ise ana ekranda content status success durumda olması
Bu program göründüğü üzere distribution point dağıtımı yapılmamış. Aşağıdaki gibi işlemi yapıyoruz
Distribution point seçerek devam ediyoruz
Bu kısımda eğer distribution pointlerden hiçbiri veya bazıları görünmüyorsa ilgili distribution point ‘e bu içerik zaten gönderilmiştir.
Ardından status in progress’e geçecektir
Ve ardından yenileme yaptığımızda success durumu görüntülemeliyiz. Bu işlem sürücü paketi boyutuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Eğer sürücü paketinde dosya anlamında bir değişiklik varsa aşağıdaki gibi update distribution point seçeneği ile devam ederiz.
Eğer daha derin ve detaylı bir bilgi almak istiyorsak aşağıdaki gibi content status seçeneği ile devam etmeliyiz.
Bu detayda yetmedi diyorsak J
Export import işlemleriyle başlayabiliriz. Driver package export işlemi hem yedekleme, hem de başka bir sccm ortamına bu paketleri import olanağı sağlar. Sadece paketi veya paketin içeriğindeki sürücüleride export import yapabiliriz.
Aşağıda görebileceğimiz üzere kategori bilgisi, paket bilgisi, paket içeriğinde sürücüler export edilecektir.
Bir zip programı yardımıyla içeriğine bakabilirsiniz.
Create prestage content file: Bu seçenek ile düşük veri hızı bulunan lokasyonlara yüksek boyuttaki içerikleri bir medya haline getirerek gönderebiliriz.
Bu kısımda paket ile ilgili gerekli dosyaların neler olduğunu bilgi amaçlı görebiliriz.
Bu kısımda ise hangi distribution point üzerinden bu paketi indireceğini belirleyebiliriz. Kısaca exporttan farkı distribution pointler arasından ağ üzerinden replikasyon yerine taşınabilir medya ile veriyi taşımaktır.
Dosyamız aşağıdaki gibi hazırdır.
Manage access accounts: Bu kısımda paket içeriğine erişim izinlerini ayarlayabiliriz.
Aşağıdaki gibi user guest admin veya windows kullanıcısı seçebiliriz.
Ve okuma yazma değiştirme tam kontrol izinleri verebiliriz.
Paket özelliklerine bakacak olursak:
Genel kısmında ismi değiştirebiliriz, bir sorun yaratmayacaktır.
Aynı şekilde dosyaların tutulduğu dizinde değiştirilebilir.
Data Access
Bu kısımda ilk seçenek ilgili paket için sccm sunucularında bir paylaşım oluşturur, bu paylaşım sayesinde paket kullanıcılara değıtılmamış olsada paylaşım görüntülenebilir ve içerik izni varsa yüklenebilir.
Ikinci ayar ise distribution point zamanlamali bir şekilde güncelleştirilecek olarak ayarlandıysa güncelleme öncesi istemci bağlantılarını kapatsın mı, kapatmadan önce kaç kez güncellemeyi denesin, (2) kullanıcıya bildirim yaptıktan kaç dk sonra (5) bağlantıyı koparsın ayarları mevcut
Distribution settings
Priority aynı anda güncellenmesi gereken diğer paketlere göre önceliği belirler
Bir sonraki seçenek ise, eğer istemci paketi kendi distribution point sunucusunda bulamazsa paket diğer distribution point sunuculara dagitilsin mi
Bir sonraki ayar prestaged ile alakali, bunun makalenin basinda anlatmistik, eğer DP (Distribution point) prestaged content aktif durumdaysa davranışı ne olsun
1 – paket içeriği eklenen DP üzerinde dosyaları otomatik olara güncelle
2 – Sadece değişiklikleri güncelle
3 – Manuel olarak kopyala (Değişiklik yapma)
Son ayar ise os deploy tarafinda multicast olarak paketin dağıtılmasına olanak verir (Multicast os deploy serisinde sonraki makalelerde işlenecektir.)
Bir sonraki makalemizde operation system installer ile devam edeceğiz.